Register     
Search our site:

Sociale Media Intergratie

Is het integreren van Facebook, Youtube, Twitter, enz.. met Uw website.

Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling.

Kaplan en Haenlein definiëren sociale media als "een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uitwisseling van User Generated Content". Onder de noemer sociale media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten als Twitter geschaard. Sinds 2011 is er ook Google+ op de markt.

Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Denk hierbij aan weblogs, waar lezers reacties achterlaten via een reactieformulier of middels trackbacks.

Sociale media en Web 2.0

Omdat Web 2.0 functionaliteiten in sociale media verweven zit, is het lastig een hard onderscheid tussen Web 2.0 en sociale media te maken. Wanneer je het over Web 2.0 hebt dan spreek je over dezelfde platformen als de sociale media platform. Toch zijn dit twee wezenlijk verschillende fenomenen.

Web 2.0 betekende hernieuwde aandacht voor de bruikbaarheid en anderzijds de onderliggende techniek van webdiensten. Sociale media bestonden al voor deze ontwikkeling.

Web 2.0 is vooral een ontwikkeling geweest die het gebruik en de groei van sociale media faciliteert. Hoewel het makkelijker is geworden om sociale media te gebruiken, is het internet altijd een sociale omgeving geweest.

Article Submission Service

Artikel Marketing / artikel inzendingen is uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren om het promoten van uw website. Het is zeer WhiteHat, in dat zowel u als de lezer van uw artikel voordelen. Uw lezer krijgt om te lezen informatieve en nuttige inhoud, de website hosting het artikel krijgt een deel van de inkomsten, en je doelgericht verkeer en een aantal links naar uw website. Het is win-win!

Wij zorgen ervoor dat het gebied grondig te onderzoeken voordat het schrijven van de artikelen, zorg ervoor dat de inhoud is zo informatief en nuttig voor de lezer mogelijk te maken. Daarnaast proberen we ons best om de inhoud te richten op uw zoekwoorden, zodat niet alleen de links uit het artikel meer relevant is, het artikel zelf kunnen sommige rankings te krijgen en rijdt een aantal doelgericht verkeer naar uw website. Een aantal van de artikelen die wij hebben geschreven en ingediend bij ezinearticles.com drives meer dan 100 bezoekers / dag op onze website!

Social bookmarking / Social bookmarkings aanmaken

Social bookmarking is een methode om via internet bladwijzers ofwel favorieten (Engels: bookmarks) te delen.

Het concept is een combinatie van:

  • het vastleggen van bladwijzers;
  • het toekennen van etiketten ofwel trefwoorden aan die bladwijzers;
  • het delen van deze informatie via een website.

De social bookmarking sites kunnen op een drietal manieren gebruikt worden:

  1. Een individuele gebruiker kan eigen bladwijzers opslaan en deze verzameling zo overal via het internet beschikbaar hebben.
  2. Een gebruiker kan relevante bladwijzers delen met vrienden of met een specifieke groep mensen.
  3. Door de gebruikte etiketten samen te voegen kan een dergelijke site een goed beeld krijgen van de populariteit en inhoud van bepaalde websites. Sociaal bladwijzeren biedt daarmee een alternatief voor algemene zoekmachines. Waar deze uitgaan van algoritmes om relevante informatie te tonen, staat bij sociaal bladwijzeren de gebruiker aan de basis van de resultaten.

Een bekende Amerikaanse site voor social bookmarking is delicious, eigendom van Yahoo!.

Social bookmarking is een methode voor internetgebruikers om zich te organiseren, opslaan, beheren en zoeken naar bookmarks van de middelen online. Veel online bookmark management services zijn gestart sinds 1996, Delicious, opgericht in 2003, populariseerde de termen "social bookmarking" en "tagging". Tagging is een belangrijk kenmerk van de social bookmarking systemen, waarmee gebruikers hun bookmarks te organiseren in flexibele manieren en gedeelde vocabulaires bekend als folksonomies te ontwikkelen.


In tegenstelling tot het delen van bestanden, worden de bronnen zelf niet gedeeld, alleen maar bladwijzers die verwijzen hen.

Beschrijvingen kunnen worden toegevoegd aan deze bookmarks in de vorm van metadata, zodat de gebruikers kunnen de inhoud van de bron te begrijpen zonder eerst te hoeven downloaden voor zichzelf. Dergelijke beschrijvingen kunnen vrije tekst, stemmen voor of tegen de kwaliteit, of tags die collectief of gezamenlijk tot een folksonomy. Folksonomy wordt ook wel social tagging, "het proces waarbij veel gebruikers metadata in de vorm van trefwoorden toe te voegen aan gedeelde inhoud".

In een social bookmarking systeem kunnen gebruikers op te slaan links naar webpagina's die ze willen en / of delen herinneren. Deze bladwijzers zijn meestal openbaar en particulier kunnen worden opgeslagen, alleen gedeeld met bepaalde mensen of groepen, gedeelde alleen binnen bepaalde netwerken, of een andere combinatie van publieke en private domein. De toegestane mensen kunnen meestal zien deze bookmarks chronologisch, per categorie of tags, of via een zoekmachine.

De meeste social bookmark diensten aan te moedigen gebruikers hun bookmarks te organiseren met informele tags in plaats van de traditionele browser-based systeem van mappen, hoewel sommige diensten zijn voorzien van categorieën / mappen of een combinatie van mappen en tags. Bovendien kunnen bekijken bladwijzers gekoppeld aan een gekozen tag, en bevatten informatie over het aantal gebruikers met bookmarked hen. Sommige social bookmarking diensten ook conclusies verbinden aan de relatie van tags om clusters van tags of bookmarks te maken.

Veel sociale bookmarking diensten bieden web feeds voor hun lijsten van bladwijzers, met inbegrip van lijsten georganiseerd door tags. Hierdoor kunnen abonnees zich bewust te worden van nieuwe bladwijzers wanneer ze worden opgeslagen, gedeeld en gelabeld door andere gebruikers.

Aangezien deze diensten hebben gerijpt en gegroeid populairder, hebben ze extra extra functies, zoals ratings en ​​commentaren op bladwijzers, de mogelijkheid om te importeren en bladwijzers te exporteren van browsers, e-mailen van bladwijzers, web annotatie, en groepen of andere sociale netwerkfuncties.


Neem contact met ons op voor meer informatie!