Register     
Search our site:

PayPal Integratie

Biedt u diensten of goederen aan via uw website waarvoor betaald dient te worden. Wij kunnen PayPal integreren in uw website. Betalingen zijn vanaf nu geen enkel probleem meer! Lees verder hieronder over PayPal®.

PayPal is een online betaalsysteem


PayPal®, opgericht in 1999, was oorspronkelijk bedoeld voor betalingen tussen pda's. Nu maakt PayPal het mogelijk online en mobiele betalingen te verrichten tussen personen onderling, online verkopers en webwinkels. Om te betalen is alleen een e-mailadres nodig. Betalingen kunnen gedaan worden vanaf een bankrekening, creditcard of van ontvangen geld op de PayPal-rekening. Geld opnemen vanaf een PayPal-rekening naar een eigen bankrekening is ook mogelijk.

PayPal, met haar hoofdkwartier in San José, Californië, is opgericht door Peter Thiel en Max Levchin. PayPal is volgens Amerikaanse wetgeving geen bank en daarom hoeft het bedrijf niet aan de strenge wetgeving voor banken te voldoen. PayPal heeft in 2007 echter wel een EU-banklicentie gekregen.

De populaire veilingsite eBay kocht PayPal in oktober 2002 op, omdat ongeveer 50% van de eBay-gebruikers PayPal al gebruikten. PayPal was daarmee veel populairder dan eBays eigen BillPoint. Vooral sinds de lancering van de Nederlandstalige versie van PayPal, in 2006, toont de Nederlandse markt een forse stijging. Het aantal rekeninghouders in Nederland groeit zeer hard: van 1 miljoen in maart 2007 naar 2,7 miljoen in maart 2010. PayPal won in 2009, 2010 en 2011 in Nederland de Thuiswinkel Award voor de beste financiële dienst op het internet en in België de BeCommerce Award in 2010.

Betalen met PayPal is meestal gratis, zeker als de bankrekening gebruikt wordt om te betalen. In geval van creditcardbetalingen kan de betaler kiezen of hij/zij of de ontvanger de kosten betaalt. Voor het ontvangen van zakelijke betalingen wordt wel een bepaalde vergoeding gevraagd. Afhankelijk van de PayPal-maandomzet van de verkoper varieert dit tarief van 1,5% - 3,4% + € 0,35 van het overgeschreven bedrag. Een betaling van 20 euro ontvangen kost daarmee ongeveer 1 euro. Grootafnemers kunnen in aanmerking komen voor een lager tarief.

Kopersbescherming


PayPal biedt bescherming aan de koper als producten op eBay, Marktplaats.nl of op andere websites gekocht en betaald zijn met PayPal, maar niet zijn geleverd. Indien een product is ontvangen dat sterk afwijkt van de beschrijving, gekocht op eBay of Marktplaats.nl (zoals namaak-artikelen of beschadigde artikelen) kan de koper dat product terugsturen. De verkoper moet vervolgens een bewijs van verzending aan PayPal kunnen overleggen zodat de prijs van het product niet op hem verhaald kan worden.

Deze bescherming zorgt ervoor dat een verkoper zich moet indekken. Het belangrijkste voor de verkoper is om elk verkocht product betaald via PayPal, traceerbaar te verzenden. Er zijn kopers die het niet ontvangen van het product aanvechten via PayPal zodra ze merken dat het pakket niet traceerbaar is. Dit heeft als gevolg dat de verkoper aan PayPal geen bewijs van verzending kan leveren en de verkoper de betaling terug moet storten. De verkoper verliest in dit geval zijn geld. Sommige oplichters maken hier misbruik van door goederen te kopen, ze in persoon op te halen en vervolgens hun geld terug te eisen, omdat de goederen zogenaamd niet ontvangen zouden zijn.

Een voordeel van het gebruik van PayPal is dat informatie over de gebruikte betaalrekening of creditcard niet ter beschikking komt van de verkoper. Hierdoor is PayPal voor kopers een van de veiligste online betaalsystemen.
Innovatie

In 2009 lanceerde PayPal "PayPal X", waarmee ze Paypal-webservices openstelt voor externe ontwikkelaars. Tot de meest opvallende toepassingen behoren de mobiele applicaties voor persoonlijke betalingen. De iPhone-app bevat onder meer de zogenaamde "Bump"-functionaliteit, waarmee de ene iPhone-bezitter geld kan overmaken aan een andere iPhone-bezitter door de iPhones tegen elkaar te "bumpen". Ook voor Android en Blackberry ontwikkelde PayPal een applicatie. PayPal ontwikkelde verder betalingen binnen apps en mobiele websitebetalingen en lanceerde deze beide producten in 2010. Dat het PayPal menens is met mobiel betalen, blijkt uit het feit dat het bedrijf in september dat jaar ook de Mobiele Shopgids-app lanceerde, een soort gouden gids voor m-Commerce in Nederland.

Inmiddels zijn de eerste mobiele websites en apps (iPhone en Android) 'live' met PayPal Mobiel. Zo kan de consument nu al mobiele bioscoopkaartjes kopen in de app van Pathe, maar kan er ook mobiel betaald worden voor kleding, wijn, ansichtkaarten, schoenen, bloemen en zelfs condooms binnen de app van Condoom Anoniem.

In recente interviews laten de Amerikaanse bestuurders van PayPal regelmatig weten dat PayPal ook offline gaat. PayPal wil een betaaloplosing voor in fysieke winkels worden, een zogeheten Point of Sale (POS)-oplossing. Een eerste stap hiertoe is een grootschalige pilot in Californië in samenwerking met het bedrijf Bling. Consumenten kunnen betalen in winkels en bedrijfskantines door hun mobieltje langs een NFC-lezer bij de kassa te halen.

Useful Links of PayPal Customer Support Suriname: